GOST.bg - Счетоводство, Данъци, Осигуряване

Дискусии => На кафе :) => Темата е започната от: тониЛ в 27 Ноември 2014, 12:43

Титла: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 27 Ноември 2014, 12:43
Аз не умея.
Елииии, ти беше главната героиня! Че и кой друг, де? Нали си ни шефка!  Беше ни повела сума ти народ в Русия да си подаваме данъчни декларации за доходите си придобити там като ФЛ. На всички беше осигурила предварително готов техен екземпляр/там с връзки можеш да си ги осигуриш/. Само аз нямах,  тъй като  в последния момент узнах, че и аз имам такива доходи. С тичане и нерви успя да ми я  намериш  в техното НАП.  Кофтито бе, че според руския закон всичко  се попълва на място пред инспектора им.
И декларации попълвахме, и на хотел спахме, и поразгледахме. Ама явно доходите ни бяха от някой колхоз сигурно, щото НАП-ът им бе в някаква провинция. И градът не беше нещо особено. Иначе имаше и тролейбуси,  де.
И това беше проучила, Елко! От хотела до НАП - само една тролейбусна спирка.
Ако са необходими други детайли от съня с цел разгадаване на загадката, питайте! Не ми се иска да навлизам в подробности за самите декларации, щото малко ме е срам. Но ако се наложи .....
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gera_r в 27 Ноември 2014, 14:04
Ще се пробвам, ама не нося отговорност, ако нещо сбъркам. Все пак не аз съм сънувала, нали?

Значииии...Ели ни води на... кафе/кола/водка/вода някъде. Ти, разбира се, си пропуснала обявлението на събирането, затова в последния момент тръгваш. Не е формуляр на НАП /тук вече прекаляваш!/ - меню е. Нямаш си, ама се намира и за тебе едно.
За тролея не съм много сигурна, ама явно ще сме се напили яко и обществения транспорт ни е единствена алтернатива, щото и такситата не ни искат. Срам ме е от мене си - как може така съм се натаралянкала???
Сигурно Марги е виновна - по случай рождения ѝ ден съм отвъртяла чаша водка на екс!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Abby в 27 Ноември 2014, 14:33
За тролея не съм много сигурна

объркала се е, било е рейс 72 :))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 27 Ноември 2014, 15:16
Еххх, Тонии :)) Толкова време не сме се виждали, че вече се срещаме на сън, за да не се забравим :)
Обаче с тия декларации ме разби, че и в Русия :))) Важното е, че сме ги подали !

Не мога да тълкувам сънища /моята баба можеше/, но явно трябва да се стегна и да спретна един купон някъде до тролейбусна спирка ;-) и не - няма да е руски ресторант ... най много на руска водка да сме ;-)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 27 Ноември 2014, 15:53
А-ха! Купон било значи .......
Ами тогава защо докато бяхме седнали на пейка да поотпочинем от разходката  се оказа, че сме до задния вход на руски завод за трикотаж. И  некви тьотки със забрадки и високи престилки ви продадоха стекчета памучни  чорапи. Питам по колко пари стекче? Отговор  - по пет стотинки наши пари. И ги изкупихте. За мен не остана. Излизат след наташките едни черноборсаджии и ми ги предлагат за страшно мн. рубли. Аз бях си обменила само 15 лева, щото нали съм тръгнала по работа декларация да подавам, а не да се хайлосвам. И прецених, че не заслужава. Не ме бе яд. Чорапите не бяха нещо особено.
Да ви открехна: формулярът им е със същия цвят като нашия. Съдържанието е по-друго.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gera_r в 27 Ноември 2014, 16:07
Аааааа! Ти на час по лъжичка като даваш информация и аз ще забравя началото!

За чорапите, че не стигнали за тебе - ами ако се забавиш малко повече, то водката смЕтам, че ще свърши. И киселите краставички - също...
Ще останат Капи Вишна и вода. Толкова за 15-те ти лева.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 27 Ноември 2014, 16:13
Как така ще свърши водката бе ? Нали уточних, че няма да ходим до Русия !
Ааа, и за всеки случай довечера си обуйте чорапи ! Наташка май няма да идва :P
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Барми в 27 Ноември 2014, 17:37
Тонка, мерси че ме разсмя в този иначе не особено радостен за мен ден!
Моля те, сънувай всяка нощ!!!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: стискозъбка в 28 Ноември 2014, 08:32
Как така ще свърши водката бе ? Нали уточних, че няма да ходим до Русия !
Ааа, и за всеки случай довечера си обуйте чорапи ! Наташка май няма да идва :P

Тцъ, няма да идвам. Пийте водката спокойно боси :P
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: VINETU в 28 Ноември 2014, 17:55
Хихихи..изпихте ли водката или остана и за мен....:Р
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 02 Декември 2014, 00:12
;; then enter the text in that file's own buffer.

Ще се пробвам и аз. Едно време в института много ги зарибявах с гадаенки. Много се връзваха, а трябваше просто сладкодумие, за да ги омаеш. Перфектна тактика.

Значи първо. Понякога ходя да се бъзикам с един отворко. Във форума му попаднах на твърдението, че не може да сънуваш някого, когото познаваш от този живот. Сиреч тази компанийка си се водите през преражданията. По думите на тамошните лунатици, това значи също, че имате много силна връзка, ти мислиш за тях, а и те мислят за теб. Толкова от тях.

Мястото. Русия. По принцип се тълкува лесно — мъка, ограничения, деспотизъм, негативизъм, потисничество. Но според мен това в случая не е така. Вие сте в някакво село, а не столицата, значи може да обърнем палачинката —  стремеж към свобода, неограничени възможности, завръщане към корените, сливане с естествената среда.

Действието — ГДД, хм. Все пак духът на Русия се обажда. Някой се опитва да ти открадне мечтите, стремежите, да те вкара в коловоз. Противиш се , но околните ти казват, че така е най-добре, така е правилно, по-добре да го сториш. Нещо в теб се бунтува, но не си сигурна в себе си, склонна си да се съгласиш с околните, с надеждата да има мир.

Чорапите. Имаш усещането, че вечно си прецакана, вечно последна, все трябва да влагаш повече усилие, за да си на ниво. Това не е истина. Другите не са по-добри, просто си вярват повече от теб и имат повече самочувствие.

Чорапи втора серия: Нападението на мутрите. Въобразяваш си, че те преследва лош късмет. Когато ти се отдаде възможност, се появяват някакви по-долу от теб, които да ти попречат и да не можеш да се възползваш. И все обстоятелствата са против теб. Как пък веднъж нещата не се наредиха, както ги искаш, а все нещо се обърква?!

Това е нова заблуда. Има хора дето си мислят за теб, истински приятели, които ще те утешат, подадат ръка, рамо да се облегнеш (тичат за зелени бланки). В крайна сметка откриваш, че не си загубила нищо (чорапите не са нeщо особено).

Което пак ме връща на душегубците-бирници. Те са на една спирка. Опитваш се да се отпуснеш, но работата винаги е някъде наоколо, което си е проклетията на всеки счетоводител ☹ Спиш на хотел. Чувстваш се далеч от близки, дома е непривлекателен и студен. Но и важните хора са все с теб, заедно сте и не се чувстваш самотна, изоставена. Това те държи в кондиция.

Попълва се пред данъчният. Можеш много неща, справяш се. Някак си и в най-обикновената ситуация — нещо, което знаеш чудесно, правила си стотици пъти, можеш да се справиш и на сън — все се чувстваш наблюдавана. Несигурна си. Ами сега правилно ли ще го сторя? Ами ако объркам? Ще ме смъмрят. (Срам те е) Все пак намираш сили в себе си да преодолееш трудността и като се обърнеш си доволна от резултата. Е може да имало някоя грешчица, но кой е перфектен? Нищо фатално не е станало. Света е още цял, всичко винаги се оправя.

Сега като погледнах, има още една подробност. Сядате на пейка да почивате, но бързо сте прекъснати грубо. Имаш нужда поне за малко да избягаш от всичко, да се разнообразиш, да починеш, но все не става. И да идеш някъде за два дни, се чудиш как толкова бързо свърши и си пак уморена. Това е диагноза на всеки софиянец в повече. Ще ти мине.


п.п. За протокола. Не познавам ТониЛ, от У̀бита знам ТониК, но само от сериозни теми. Даже веднъж ме нахрани ☺ Дълго мислех, че „Л“ е същото лице. За първи път попадам на нейна лична тема. Изкуството на измамата предполага да имаш предварителна информация или поне да си във визуален контакт с жертвата, за да можеш  да следиш реакциите и да усещаш посоката, в която да се движиш. 

п.п.п. И вече традиционният поздрав за изчелите дългите ми коментари:

https://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 02 Декември 2014, 09:23
Искрено се забавлявах с гадаенето ти, ТТД :)

Жалко, че не помня днешния си сън с подробности .... Помня само, че отивах на концерт и в последния момент разбрах, че съм си забравила фотоапарата ! УжасТ! :)) Даже не помня коя беше групата ...
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 02 Декември 2014, 09:46

Мястото. Русия. По принцип се тълкува лесно — мъка, ограничения, деспотизъм, негативизъм, потисничество. Но според мен това в случая не е така. Вие сте в някакво село, а не столицата, значи може да обърнем палачинката —  стремеж към свобода, неограничени възможности, завръщане към корените, сливане с естествената среда.


Да ме прощаваш, обаче!
Таман се готвя да поздравя оня глист - Путин - за това, че им натри носовете и им съсипа мечтите (напрау им @б@ мамата на подготовката) с три прости думи - Спирам Южен поток!
Аферим, машаллах - до сега ни @беше Ахмед Доган, сега ще е Ер_Доган.

п.п.
Цитат
С доза сарказъм Путин предложи България да си поиска неустойка от ЕС, като компенсация, че не може "да се държи като независима държава".

Цитат
Покрай газовият въпрос Путин и Ердоган обсъдиха и редица други проекти. В частност строителството в Турция на нова АЕЦ, която ще е собственост на Русия.

мдам - честито на всички, които отричаха Белене
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 02 Декември 2014, 10:55
И аз бях против втора атомна. Ходих и да гласувам, а обикновено не правя такива неща. От една страна неекологично, от друга скъпо, от трета без икономическа обосновка.

Виж ти „Южен поток“ беше друга бира. На Путин му е безкрайно ясно, че не сме ние причината за спирането. Трябва да следваме общата политика. Но и тази точка от третият енергиен проект винаги и е звучала тъпо. Няма никакъв конфликт на интереси да притежаваш тръбата и газа по нея. Точно обратното.

Буквално си ги напсува, казвайки, че ЕС е безперспективен и се насочва към Китай, Индия, Япония. С Китай лятото подписаха за тръба, която договаряха 10 години поне, Индия измоли за разширение до тях, а въпросните кораби с втечнен газ пътуват към Япония, в момента мисля флотата им има само два и един терминал.

От друга страна, „Южен поток“ беше рисков проект. Това беше най-скъпата им тръба, минава под дъното на морето, което и чисто технологично е най-сложно и после трябва да се изплати от по-бедната южна Европа. За богатите северни, индустриални държави, си имат „Северен поток“, който до година-две ще си стигне капацитета. Проблема бяхме ние тук от Виена надолу, ако Украйна реши да се прави на велика, както вече го е правила. Колко газ харчим ние? Я се изплати за 50 години, я не. При това не броим единствената силна икономика, тази на Турция, защото към тях има друга тръба. Нас кучета ни яли.

@Ели, не се разказват сънища преди 12:00. Лоша поличба е. Затова ТониЛ е постъпила мъдро, разказвайки го към един.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 02 Декември 2014, 11:04

@Ели, не се разказват сънища преди 12:00. Лоша поличба е. Затова ТониЛ е постъпила мъдро, разказвайки го към един.

чак пък поличба :) не се разказвали лоши сънища, за да не се сбъднат  ... а този - все пак концерта си е готино нещо, макар и без сапунерката :)

пп. за Белене - все още го отричам
и тайно се надявам втория Н.Тесла да се появи отнякъде ;-) крайно време е
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 02 Декември 2014, 11:06
И аз бях против втора атомна. Ходих и да гласувам, а обикновено не правя такива неща. От една страна неекологично, от друга скъпо, от трета без икономическа обосновка.

мъхъм - нахендрихме ги тъпите тучоля
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 02 Декември 2014, 11:07

пп. за Белене - все още го отричам

тъй, тъй, тя Турция е на Марс и нема ни стигне квото има да ни стига
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 02 Декември 2014, 11:29
Ели Никола Тесла е легендарен учен (жена ми това лято е посетила музея му), а дваж по-легендарен е с това, което не е записано в биографията му. Бил е голям мозък. Но аз не го харесвам. Причината е, че ни е нахендрил променливият ток. А той е убиец. Нищо не е пречило до трафопоста да е променлив, а от там прав, но конкуренцията си е казала думата.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 02 Декември 2014, 16:16
към ТТД
Е на това му се вика умение в гадаенето!!!
Навит ли си всеки ден от 13 до 13,15 да надникваш във форума? Ако съм сънувала нещо по-забележително ще го публикувам в този час, а ти ще тълкуваш.
Без събота и неделя. Аз тогава почивам и не сънувам.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 02 Декември 2014, 17:18
Тони ти нали разбираш, че това е дребна спекулация? Че си играя на психо-игрички и гледам да отгатна, извеждайки общи житейски истини? Ако човек има свръх-усещания, то не му е необходимо да чете сънища, може да надникне директно в душатата ти. Нито Ванга, нито Вера Кочовска или леля Слава са гадали по сънища. Е добре Дънов го е правил, но той е по-различна история.

Моята баба гледаше на кафе, научи и мен (по онова време нямаше експресо). Там се разчита на подобни механики. Избира се някаква символика и се следва, обогатена от опита ти в общуването. В действителност беше малко по-сложно. Имаше значение, кой символ къде се намира, но за да откриеш символа си трябваше въображение.

Ето малък пример. Казваш — „Ели ти нали си ни шефка“, от тук е много логично да се предположи, че си личност, която уважава йерархията и вижда своята роля като брънка в нея. Това е едно общо качество за българите с малки изключения. От там следва само да се навържат нещата в подходящият контекст. 

В действителност съня ти е можело да означава, че просто искаш да се видиш с приятели на по питие, да си поприказвате, да се отпуснеш. Обаче далеч по-забавно е да си изградиш цяла теория по маркери.

Това е една система от суеверия, ласкателство, диалектика, ораторство и дебати. Трябва и малко чар. За съжаление твърде често се ползва с користни цели. И аз съм го правил. Признах си, че на времето така съм намирал начин да преспя с някоя и друга кака.

Нямам нищо против да ти тълкувам и други неща, но трябва да имаш предвид, че просто използвам досетливост, предишен опит и манипулации, за да получа крайният резултат. Нямам  истински талант. Всъщност, ако не бях толкова наивен, отдавна да съм станал майстор-кариерист и в момента да съм кой знае къде, може би дори министър :P
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 02 Декември 2014, 20:51
Без събота и неделя. Аз тогава почивам и не сънувам.

ех, Тони :D  другите нощи голямо бачкане пада :D 

ТДД, ти пък и запетайките тълкуваш егати!
 това  „Ели ти нали си ни шефка“ -даже не съм го отразила
 аз ако бях ... хммм ... щях да ви строявам за вечерна проверка :D
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Abby в 02 Декември 2014, 20:55
аз ако бях ... хммм ... щях да ви строявам за вечерна проверка :D

още по-зле, щеше да ни броиш по изгрев слънце ;) :))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 02 Декември 2014, 21:01
еееее, не се сетих :)))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 02 Декември 2014, 22:57
Ами, за да имам поле на действие, трябва да обръщам внимание на всичко. Израза е много показателен за мисленето на ТониЛ. Не, че наистина те смята за някакъв директор, но това е твоят форум. В него определяш правилата и тя уважава това. Това говори много. Пък си има и чисто човешко уважение към теб.

Някои хора например не са така. Аз съм нихилист. Ако тълкувах същият сън на такъв като мен, щях да напиша съвсем друго нещо. Той разбира се, едва ли би го взел под внимание, защото ръбовете са независими хора, обичат да си чупят главата и дори другата страна да е права, си държат на своя принцип.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 09:17
Да си ядете ушите! И най-вече Тони, разбира се. До вчера хич въобще не се вързах да прочета съня й - то това да не е някой от разказите й, че да си давам зор. А и от сънища не разбирам, та си спинках спокойно до вчера, когато все пак реших да прочета кво ли накара ТТД да спомене с лошо Русия и ме пална на тема безумията в държавичката ни. И сънувах! Това си е постижение, щото ми се случва на 10 години веднъж. Ноооооооооо ще спазя  традицията и ще го разкажа между 13,00 и 13,15, макар да ме сърбят и езика, и пръстите.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 10:29
Оказа се пари няма, заплати преди шести няма да има, няма да се яде риба и аз протестирам. Ще седя тук и ще бистря политика. Вече загубих един рунд от теб лятото на тази тема, време е да видим, ще изтрая ли повече от Пулев.

За съня. Аз лично не помня своите, много рядко се случва. Ако искаш си го запиши в текстов редактор и после само постави тук. Аз така правя, когато пиша дълъг коментар. Не мога да разчитам, че нещо няма да се прецака и труда да иде на вятъра. Дори когато помня, до обяд вече е избледнял.

За РФ. Тя е двойнствена натура. От една страна можем да гледаме на нея като на своето пораснало дете. Дали сме му всичко и то вече върви уверено по своя път. Братски народ, може би най-близкият ни. Ние дори със сърбите, румънците и албанците не сме толкова близки.

Освен това има и за какво да сме им благодарни. Последният век и половина многократно са ни отървавали кожата. А пък те в съвремието  могат само да се оплакват от нас. Колкото пъти сме имали възможност, толкова пъти сме ги предали.

Но РФ не е перфектната страна. Положително е родина на много световни умове, националният им спорт е шахмат и някак си успяват да държат стотици народи на своя територия в относителен мир. Ние не успяваме два-три народа да погодим на своя. Но това е само гледано отстрани. Въпросният Путин е един диктатор. Такива са всички управници преди него. Да се живее в РФ е мъка. Такива като теб и мен, отдавна вече да са нейде в Сибир, ако са имали късмета да не ги убият.

Тъй, че като българи, свикнали със свободолюбието, там би ни било тежко, ако не невъзможно. И от наша гледна точка, РФ не е носител на прогрес, а ретроградност. Показва го дори начина на развитие на икономиката им, нали тук сме икономисти?

Като казах това, та се сетих, че в нощните новини Кръстелина (онази дето уж е българка), каза да се хванем за палците и компенсации няма да има. Ако не беше силно положителното влияние на ЕС върху нас, пък и върху европейското развитие, направо бих казал, че ще е по-добре да излезем от него. Щото все се жертваме за общото благо и после питаме, защо ни използват за изтривалка. Но пък, като и ние сами си го слагаме един на друг, няма как да искаме другите да ни уважават. 

Но виж на тая направо можем да ѝ вземем българското гражданство за назидание на такива родоотстъпници като нея.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 03 Декември 2014, 11:36
Тъй, че като българи, свикнали със свободолюбието, там би ни било тежко,

искрено ме разсмя
в своя защита ще кажа, че от известно време съм съвсем загубила светлината в края на тунела.
А баш Кристалина ни е виновна за безобразнията Ни - аха .
Докато главата ни е в бясъка, а д*пето ни се ветре безконтролно - така ще да е
Па нека си мислим какви сме умни, красиви и работливи...а гърците /примерно/ са гадни византийци.
сорри за изказа.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 11:50
Цитат
Като казах това, та се сетих, че в нощните новини Кръстелина (онази дето уж е българка)
Сталинка ли това? Дето уж не е била сталинка?
А за
Цитат
Въпросният Путин е един диктатор
спор нямаме, но пък ми е чудно що руснаците си го обичат. Мазохисти? Дали?
И по това
Цитат
И от наша гледна точка, РФ не е носител на прогрес, а ретроградност. Показва го дори начина на развитие на икономиката им, нали тук сме икономисти?
нямаме никакъв спор - винаги ме е влудявало, че военно-промишленият им комплекс е развит, прогресивен и наситен с нови техники и технологии, абе напрау зашеметяващ, а върхът на икономиката им е лада, нива или неква комбинация от двете беше.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 11:56
Веднъж съм ходил в Гърция и тия вѐрно са шибани византийци. Като ги видях на живо, ми се изясниха доста случки от историята.

Не е винован за всички безобразия, но в много е намешана. Не знам случай да е заела позиция в подкрепа на страната. Не, че пък „банкерката“ някога го е правила, но свинщините на предшественичката ѝ изобщо не я извиняват.

Снощи да каза например: ще видим, ще говоря с хората, ще измислим нещо? М-не направо рече: за всеки случай да си знаете, че ще следвате светлият пример даден ви от Любо Пенев при загубата от  Англия '96. Ей т'ва е. В такива моменти почвам да си мечтая за такива изроди като хан Крум.

А че сме свободолюбиви е видно дори само от тази тема. Тя е за сънища, намира се в професионален форум, а ние в нея набързо направихме разбор на международното положение и вътрешната политика. На вратата още не ми е позвъняла полицията, няма и да позвъни. Елена не е изтрила коментарите ми, макар вероятно в един момент да ѝ писне, но дори тогава си мисля, че просто ще делне дадени мнения от темата в нова. А и да затрие всичко, бо̀ли ме „мъжкото достойнство в три букви“, нито ще умра, нито децата ще останат гладни и земята няма да спре да се върти. Ако това не е свобода, здраве му кажи!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 03 Декември 2014, 12:01
бе говорим на различни езици- няма лошо, но и спирам да хабя форумно време.
А Елена е Ели и е пич та дрънка :))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 12:13
Bono U2, за втори път от няколко месеца забелязвам, че в тема, в която не си съгласна с изказано от мен мнение, не излагаш своето, а се оттегляш? На какво се дължи това? Ти си много по-стар потребител от мен, имам съмнението, че си и доста по-голям професионалист. Какво сървъра няма да претовари ел. мрежата, нито пък твърдият му диск ще се напълни и базата данни блокира, ако вземеш напишеш едно мнение.

Давай по-смело! Напиши си мнението. Всеки има право да защити позицията си. Не се плаши и не се оттегляй толкова рано. Няма да те изям. Представям си, какво щеше да стане, ако ти бях показал моя снимка. Щеше да заобикаляш форума само като ме видиш в коментарите. Недей така. Още никое момиче не съм оскубал, замерил със саксия или ощипал, че да бягаш така от мен. Получавам комплекс от теб. Сега не знам засегна ли се нещо, не ти се занимава с идиоти ли, прилошало ти е от празнодумие, какво. Наиситина.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 03 Декември 2014, 12:18
не смятам мненията си за важни и способна да убеждавам:)
а и не смятам, че всяка тема е за форум- най-малкото поради обема й.
а другите Ви/ти писания ги прескачам- щото малко нелепо ми идват ;)
нищо лично - смятам се вижда.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 12:24
Ще се пробвам отново. Всяко мнение е важно! Винаги има какво да научиш от събеседника. Винаги може да видиш къде си сбъркал. Но ако събеседника не го сподели, оставаш в недоумение. Никой не те кара да обеждаваш някого в нещо. Просто чисточовешки си изкажи мислите. Не трябва да си убедителна, а инициативна. Това ще обогати всички ни.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 12:26
Ето от бързане взех и правописки да правя като първолак.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 13:09
Значи - сънувах колхоза! Вадехме някакви земни благини - моркови, ряпа, червено цвекло - не видах точно какво, но ровехме из пръстта. Е на-вече седяхме около някакви разровени туфички и си бъбрехме. Вечеряхме в двора на някаква руска баба под бели балдахини и пак си бърборехме. След вечеря се прибрахме в къщата и бабата ни подкани да се изкатерим върху печката, за да сме на топло. Погледнахме я умно и не проявихме особен ентусиазъм за катерене. Бабата реши, че не знаме как да го направим и се метна по печката като катерица. След това изведнъж се озовах у дома и видях, че ментата ми (растение, което Митака ми подари) е станала за подрязване. Та завърших съня кастрейки храсталака.
Айде, ТТД, ти си!


п.п. Бони, ти що си кисела?
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: стискозъбка в 03 Декември 2014, 13:20
Опасната дала вече храна за въображението на ТТД, малко ме изпревари, писането сега ще тръгне в друга посока, но какво пък, все някой ще го изчете, ако вече не го е направил. Та, така:

България ли спря ''Южен поток''? - http://www.dw.de/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D1%8F-%D1%8E%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA/a-18105124


България дори може да спечели - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4458586
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 13:47
абе че нема да спИчели ми е ясно, та онова в часовете ич няма да го чета. Илиян Василев го прочетох още сутринта, а сега има и нещо още по- по- по темата:

http://idvassilev.blogspot.com/ (http://idvassilev.blogspot.com/)

Това, което мене искрено ме забавлява и плаши, е, че знам коЙ фирми се гласеха да строят Южен поток, чопнаха едни пари, затриха една банка и сега следва разплащането. Защото безплатно е само сиренцето в дъното на капана.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 03 Декември 2014, 14:09
Щом и Опасната се включи с нейния сън вече събрах смелост да споделя онази част от моя, за която споменах в началото на темата, че ме е срам да я разкрия.

Та тръгнах да попълвам данъчната декларация. Първата страничка - нищо особено. Отгръщам аз втората и зяпвам. Тя представлява безразборно нахвърляни цифри, които трябва да свържа последователно /както в детските занимателни книжки/.
Свързвам 1 с 2 с 3, 4 и т.н. и в резултат на листа се получава едно ...... голямо пухкаво и сладко ПИЛЕНЦЕ. Сладичко безспорно, но и глуповатичко. Защото, съгласете се, че пиленцата изтглеждат точно така.
"Е.ати руската декларация"  - си рекох и реших да продължа нататък. Нататък немА. Счете се за подадена.

Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 14:18
Е сега вече е съвсем по темата

20 кокошки и 11 черни мерцедеса (http://www.dw.de/20-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-11-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0/a-17887866)

Цитат
аз не обичам кокошките само докато са малки, сладки, нежни, пухкави, рошави, ококорени пиленца, които ти идва просто да изпапкаш. На мен ми идва да ги изпапкам и когато вече са ярки, кокошки носачки, квачки или обикновени бройлери.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 03 Декември 2014, 14:24
и след последния ти пост / и прочита на статията от линка/, ще ме питаш пак ли защо съм кисела?
а иначе - не съм кисела, безНАДЕЖД/н/А съм.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 14:31
мани, не питам:(

моя линк (цитата), вързан към съня на Тони (не-споделеното първоначлано), ме докара и мене до стола и въженцето.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: niki67 в 03 Декември 2014, 15:43
Чакай, че нещо не можах да запецна - а правият ток не убива ли? То всъщност убива напрежението, пък ако хванеш два края, между които има постоянно напрежение 220 волта, пак ще те убие, макар че токът, който мине през теб, ще е прав.
Путин за едно е прав де, за това, че трябва да искаме компенсации от ЕС задето нямаме възможност да водим независима политика:) щото ние никога за нищо не искаме компенсации от никого и затова от държава станахме просто територия, като си унищожихме де що имаше наука и производство. Не че са били кой знае какво, ама все нещичко имаше, а сега нищо не остана.

ТДД, Бону така си пише, тва е стилът й. И мен ме дразни:) любимите й фрази са "вие си знаете" и "аз бях дотук" или "дотук съм", а не земе ясно да напише какво мисли и кво има предвид;)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: niki67 в 03 Декември 2014, 15:47

А Елена е Ели и е пич та дрънка :))

Вярно, само че и двете имена не са точно така, но няма да ви кажа пък как е по паспорт:):):)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: стискозъбка в 03 Декември 2014, 15:59
 сега следва разплащането

То разплащането винаги си следва. В този случай поне ще сме наясно защо.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 16:06

То разплащането винаги си следва. В този случай поне ще сме наясно защо.

и това не ми помага:(

плащането почнА

Цитат
Възстановяването ще се извърши за сметка на средствата от централния бюджет чрез бюджетите на съответните първостепенни разпоредители еднократно или на траншове - в зависимост от необходимостта от осигуряване на тези средства за извършване на плащания от съответните бюджетни организации.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Abby в 03 Декември 2014, 16:19
Путин за едно е прав де, за това, че трябва да искаме компенсации от ЕС задето нямаме възможност да водим независима политика:)

каква независима политика, бе Ники? щото ние квато сме въшка сами можем да водим само политика, от която никой и нищо не зависи и за такава политика докато да си отворим устата и ЕС ще каже "ами, ок, живи и здрави" :))

ама не става да си въртиш г**а на чекрък и хем да искаш да се биеш на бързея като равноправен в общия енергиен пазар на ЕС, хем да се навеждаш накъдето на теб ти хрумне

иначе тоя пич, бившият руски посланик, и преди си ме кефеше, обаче сега вече съм му як фен :))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 18:09
Тони сега ще почна да пиша неща, дето, ако си помислиш, че съм икудкудякъл, няма да сбъркаш никак. Това дето написа, вярно, че е срамно, но е срамно за мен. Няма как да бъде, трябва да го кажа или да се покрия.

Пиленцето означава… дете. На твое място щях да си направя тест на втори януари. Защо на втори, защото е много подходящо след новогодишният запой. Сега ще кажеш, че не пиеш, но на втори пак ще си говорим, какво точно помниш.

Обикновено на хората първоаприлската шега се оказва новогодишен подарък. При теб има изгледи да стане обратното, да си имаш подарък за първият учебен ден. Както и да е. Определено смятам, че в сакралната за правителството ни две и петнадесета, ще ти се случи. Предполагам, че си в детеродна възраст, защото толкова явен знак, не е за бабинство. Там евентуално слънце (не всяко слънце!).

В цялост случката. Всичко започва невинно, не предвещава къде ще завърши (бих се надявал, че си омъжена, ако не бях почти убеден, че не си или че детето няма да е от него). Ще бъдеш изправена пред трудни решения, които по-късно ще смяташ за глупави страхове. Края е ясен, ще получиш така желаната отпуска и поне година няма да мислиш за работа.

Съжалявам, че звуча малоумно, не случайно в онзи форум се кръстих typtadrynka.

За Опасна ми е малко трудно да се пречупя. Нея следя от години и не мога да направя нулев анализ. За твоят сън, смятам, че е свързан по-скоро с обществени изяви и кариера, отколкото личен.

Ровенето на земя, говори само по себе си. Ще се задълбочаваш все повече в работа и странични занимания. Това ще ти донесе богати плодове. Случката се случва в колхоз. Колхози вече не съществуват, което говори, че няма да не е нещо ново в живота ти. Ще е продължение на нещо, което си правила.

Мястото е отново Русия. Вече разбрах, че в теб буди приятна асоциация, искаш нещата да са регулирани лично от теб. Ами това и значи, че ще имаш пълният контрол и ще стане сравнително лесно.

Интересни са плодовете на труда — моркови, ряпа, цвекло. Всички те говорят за добро здраве, но също така, че сполуката ще е интелектуална. Демек няма да е свързано толкова с пари, колкото с личностно развитие (то при теб накъде повече?!?).

Части от написаното не разбрах — туфички, балдахин. Това значи, че и теб няма да те разбират много добре. Бърборене, много обществени изяви, приятни моменти с приятели и близки. Вечеряте на двора, означава много открити възможности. Както казах тълкувам го по-скоро кариерни и обществени, отколкото лични.

Прибирате се да спите. Сигурност в дома, защита. Няма да ти се случва нищо лошо. Дори ще имаш нови възможности, но ще се съмняваш да ги поемеш, въпреки, че очевидно ще ти донесат успех. Няма да е твоя начин (българите не спим на печки, това сме го виждали само по съветските филми и ни е странно, ама и тук да е -40, ще спим не, ами ушите ни ще пукат ☺). Това (по) между другото може да се третира и като известна студедина в личните отношения с някой роднина/партньор, която ще бъде преодоляна, след като влезеш в разбиране на отсрещната страна. Незначително ще е, ако го има изобщо. Но всичко ще се развие бързо, няма да е продължаваща драма. Ти не си по драмите.

Края е много интересен. Отзоваваш се на друго място. Това място е дома ти. Намираш се до любимото растение подарено от любим човек. То е избуяло повечко от колкото е нужно. Сега не смея да правя асоциации на мента. Не знам, какво значи за теб. Всяко преживяване е дълбоко лично, пък било то на сън. Но ще се опитам да се завъртя около темата, макар да си мисля, че е точно мента, има важно значение.

В края на една сполучлива година (а може би дори месец, тримесечие), ще се обърнеш назад, ще видиш, че си доволна от резултата. Обаче ще решиш, че все пак трябва да дадеш малко заден, защото „много хубаво не е на хубаво“. В типичният ти стил ще го сториш изневиделица. Дори ще чувстваш превъзходство, от недоумението на околните да направиш нещо толкова логично.

Името Димитър също говори само по себе си, но и него като ментата няма да тълкувам. По принцип се тълкува във връзка с това, което е закрилник съответният светия. Но пък на този светия съдбата му е твърде трагична и не се връзва с тезата ми, освен ако… а ве не, вече влизам в прекалени спекулации.     

Това, че си сънувала колхоза, нищо чудно да значи, че ще бъдеш на мястото, дето ще се случи щастливото(?) събитие за Тонка.   


Ники, остават само Елка и Елеонора.

Този бивш посланик не го бях чувал, но някой трябва да му скъса дипломата и да си иска обратно парите за заплати, защото докато е бил там, нищо не е научил. Да си мисли, че руснаците ги бърка моментната цена на петрола, която очевидно не е пазарна, а под натиск, то много жестоко се е объркал. И не само това, ами и споменаването на Набуко е кретения, но не ми се занимава с този.


п.п. Този път няма да има поздрав, защото това, което слушах докато писах, не е музика, която бихте слушали.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 18:12
Докладвам проблем, водоравните линии не работят по някаква причина.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 03 Декември 2014, 19:49
Тенкю, ТТД:)
Не знам дали ще стане, но ми беше приятно докато го четох
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 03 Декември 2014, 20:19
Вече разбрах, че в теб буди приятна асоциация, искаш нещата да са регулирани лично от теб. Ами това и значи, че ще имаш пълният контрол и ще стане сравнително лесно.

В типичният ти стил ще го сториш изневиделица. Дори ще чувстваш превъзходство, от недоумението на околните да направиш нещо толкова логично.


е тук направо зяпнах ! и още съм така 
ТТД, остава да лепнеш ценоразпис и да почваме да сънуваме :)) 


Цитат
п.п. Този път няма да има поздрав, защото това, което слушах докато писах, не е музика, която бихте слушали.

ако е чалга - прав си, ако е друга - не си
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 03 Декември 2014, 20:31
Имам от какво да живея. Все някога ще се издъня и ще ме замеряте с камъни :P То скоро  ще се види де. С това смело предсказание за ТониЛ, ще се види, ала беше прекалено ярко, че да го пропусна.

Иначе песента е тази:

https://www.youtube.com/watch?v=Pgvcd-hd6yQ

Свалил съм си я от звуковият облак и вървя няколко часа на преповторение. Малко е тежичка. В момента слушам podcast.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 04 Декември 2014, 11:12
Опасна -подозирам, че твоят сън е пророчески!
От два дена се чудя каква салата да си направя с едно цвекло , но пък и мързелът ми си е в повече.
а другата истина е, че след като реша да рендосам цвеклото, в бокса е като в " От местопрестъплението" омацано с ...цвекло :))
Но пуст мързел да извадя кухненския робот - та такива ми ти раути :)))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 04 Декември 2014, 11:31
Аз цвеклото го режа на пасатора. Няма смисъл да е на робота, ако не е повечко. Но три корена са достатъчно. На два пъти и 'айде. А с настъргана ябълка (пък и ако е кисела) става мозък без никакви други нещица вътре. За ракия е трепач. Моята жена вече се професионализира на салатите. Лошото е, че на нея ѝ се ядат салати по-често, отколкото на мен ми се пие ракия. А също така и не разбра, че това е за мезене, не за наяждане.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 04 Декември 2014, 11:53

Но пуст мързел да извадя кухненския робот - та такива ми ти раути :)))

Да не си посмяла да съсипваш цвеклото с робота! Рендосвай фнимателно в мивката и да не забравиш в дресинга да добавиш тайната съставка джинджифил.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 04 Декември 2014, 12:02
В руска тема сме и поради таз причина ако обичате  салата трябва да бъде или венигред или сальотка под шубьi
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: клио в 04 Декември 2014, 12:30
мноу яка тема! :)

ТТД, шапка ти свалям. Ще ми се да си спомня някой сън,че да ми го разтълкуваш :)
постоянно си сънувам, ама си ги забравям най- късно до обяд

Опасна, направо те разплетоха като стар чорап! кефи :)

ТониЛ, вземи си тест бе! не се дърпай .... :)

п.п. абе що все Русия, м?
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 04 Декември 2014, 12:39
добре де - да се доразбридам

Цитат
Името Димитър също говори само по себе си, но и него като ментата няма да тълкувам. По принцип се тълкува във връзка с това, което е закрилник съответният светия. Но пък на този светия съдбата му е твърде трагична и не се връзва с тезата ми, освен ако… а ве не, вече влизам в прекалени спекулации.   

Солунският чудотворец ми е един от любимите (май, май най-) светци. То пък на кой ли светия му е било готино на земята? Та така де - ке си земем Солун :)))))))))))))) Или поне солунската митница

п.п. Пък за ментата ей тва ми каза гугълЪТ
Цитат
Употребяваш ли, береш или видиш насън мента, значи ще си бодър и ще имаш добро здравословно състояние.

и ме устройва идЯлно
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 04 Декември 2014, 12:45
Тонка ще забременее като стой пък гледай. Толкова ярки символи рядко се срещат. Ако пък вземе да не стане, какво пък и ние сме мъже, и ние можем да свършим работата ;D Щях да кажа, да ме пратите в Якутия, ако не позная, но там е студено, аз не съм голям почитател на водката и ще ми е скука.

Клио и аз съм като теб, не помня. Обикновено ги помня до няколко минути след събуждане, а по-ярките най-много до обяд. До миналата година, каквото сънувах, ставаше. Вече не е така. Явно съм прекалено голям грешник и са ми затръшнали вратата. Лошо ☹ То аз се чудя, защо изобщо са я открехвали, оти от малък съм си шиле. Е добре, първоначално бях агне. После се повдигнах в по-горната група, но така и не станах коч и не прекрачих в 31, а си останах в 27-ма. Ама така и балансовата ми стойност е малка, та като ме бракуваха, с протокол за липси не са си начислили много ДДС.

п.п. Опасна, пожелавам ти го! Това е мечта на повече от век. Ако не се лъжа, разказа е писан или '96 или годината на смъртта му. Може и да бъркам, минали са много години от както го четох. Виждах я на живо, доста е красива.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 04 Декември 2014, 12:50
сальотка под шубьi
Ей тва е страаааашно
преди седмица-две една колежка (истинска руския) почерпи с такова и ометох поне половината тава
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gogogo в 04 Декември 2014, 13:00
За да не изглеждам съвсем прозд, не попитах, какво е венигред, язе зум от село и знам само винегретен сос. Но виж т'ва със сельодката нѐма къ' да стане. У нас е прекалено скъпа, не мож' си я позволи обикновен челяк.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 04 Декември 2014, 13:07
е чак пък скъпа
а иначе ме зарибихте /може и за Никулден да сколасам/  за тази салта и Йоланта е с готинко предложение :))

У нас е прекалено скъпа, не мож' си я позволи обикновен челяк.

и за да не е само спам:
сънувам страховете си аз- в повечето случаи.
а когато е нещо хубаво- нищо не помня , но пък си уставам с усещането за "хубавото" и ми е кеф :))


Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 04 Декември 2014, 13:08
аз пък имам такива сънища, че ...
Няма да ги разказвам ! Толкова истински, че от един такъв щях да се гътна наистина.
Е, имам и готини - нямат забравяне :) 
 
Странно е, че на сън говоря чужди езици, а на яве не мога да мъцна и една дума :)) Има и един език в сънищата, който не е от тези, които се говорят на планетата. За една дума там, тук не ми стигат и 100 думи, за да опиша значението й.

И пътувам, ама много пътувам ! На Зелената планета /където и да е тя/ със странен уред летях, странни плантации видях - няма и как да се опишат, защото не приличат на нищо от този свят :))   

С две думи - водя друг живот докато спя :))

Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 04 Декември 2014, 13:25

  за тази салта и Йоланта е с готинко предложение :))


Йоли ли това? Ми нейната рецепта на е точно това, което трябва.
Цитат
1. Обелете и сварете картофите и морковите в подсолена вода. Прецедете ги и ги оставете да се охладят.
2. Настържете цвеклото на едро ренде. Нарежете картофите, морковите и белтъците на кубчета, а лука – на ситно. Рибата нарежете на едри кубчета.
3. На дъното на купа поставете ред картофи и притиснете с опакото на лъжицата. Покрийте с майонеза, след това поставете ред моркови, отново майонеза, цвекло, майонеза, риба, майонеза, белтъци, лук и накрая – настъргани жълтъци. Охладете салатата и сервирайте.

Начи цвеклото също е сварено. Лукът се слага до рибата. Отгоре нещото все пак се замазва с майонеза и тогава се поукрасява със жълтъците

п.п. а да - цвеклото си го е дала по дефолт варено

п.п. на п.п.-то му
начи нещото задължително трябва да престои в хладилник едни 12 часа поне
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 04 Декември 2014, 14:10
Приготвям сельодката така, както ме е научила краснодарската ми приятелка :)
Към майонезата се добавят две-три лъжици кисело мляко, за да се получи по- лека сплав и да можем да погълнем повече от тортата.
На дъното на голяма плитка чиния  се нареждат тънки парчета  риба. Трябва да е натурална без подправки. И пообършете мазнината от марината. Рибата и без това е тлъстичка.

И се започват да се рендосват сварените зеленчуци
червено цвекло;
картофи;
моркови

Между блатовете се маже майонезата и се напръсква със нарязани шайби зелен лук
Готовата торта се омазва с майонеза отвсякъде и се оставя да почине в хладилника. За предпочитане минимум половин ден.
Преди да се поднесе се украсява с рендосани варени едно-две яйца.

А венигреда ... Абе какво да му обяснявам. Той е с няколко варианта.
Основното е червено цвекло и кисело зеле. Останалите зеленчуци според случая

http://gotovim-doma.ru/view.php?r=224-recept-Vinegret

 
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: клио в 04 Декември 2014, 14:20
отплеснахте се! ... и сега ще трябва да сънувам салати и винени огради ! :)

най - обичам да летя насън, ама не с превозно средство някакво, ами ей така кат' батман по анцунг :)

и ако нещо ме е събудило през нощта и не помня к'во ... си заспивам пак политайки :)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: тониЛ в 04 Декември 2014, 14:28
Аааааааа  пардон, Клио!
Абсолютно съм си по темата. Вкарах руска реч. И имам право да вмъквам в темата нещо за манджоране. Нали ми предстои "деликатно положение"?
Отделно да предупредя, че занапред ми се дължи внимателно отношение. Не бива да се притеснявам и стресирам.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 04 Декември 2014, 14:29
Ей хора, прегладнях от вас, но пък две рецепти веднага влязоха в рецептурника ми. Онова горе на тази Йолинта с каква риба се прави? Само не казвайте сельотка, дайте нещо по като за българи. Ако не поне кажете заместваща риба. Аз всъщност не я знам тази от кой вид е.

п.п. Толкова омазахме тази тема, че се чудя още как ни търпят. То триста и двадесет теми в една направихме.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 04 Декември 2014, 14:31
става и с херинга - по кауфландите я има маринована
а за темата - супер си е така:
седим и си бъбрим. Точка
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: bonou2 в 04 Декември 2014, 14:31
сега се сетих ;)))
най-ми е смешно като се "спъна на сън" и подскоча в леглото - от спъването де
ама хем ми е смешно, хем ме е яд , че се разбуждам.
ама доколкото знам е често срещано, та - не съм сама де :))

сега си се самохиля и на :
"В Русия съм, в Русия съм..." :))))


пп
става и с херинга
лаически, не съм си и помисляла за друга риба аз :))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: клио в 04 Декември 2014, 14:43
сега к"во ще ме карате да отварям линкове и да гледам рецепти?!

сънуването е по - забавно :)

а какво е туй херинга, м ? само с "дунаФска разна" ми е пълен фризера ....

и ако обичате прескачайте рецептите с риба, щото още ми държи от понеделник как се борих с една мряна! :(
не е истина просто ... добре,че няма скрити камери у дома ... 45 мин. я въртях по плота, кълцах, пъшках, изпадах в отчаяние, чудех се имам ли други неупотребени оръжия и как по дяволите се дере риба... абе голям резил! :) после и аз си се смях, а милото още повече ...

п.п. мдаа, ама вкуЦна беше!

отказвам да сънувам риби!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gera_r в 04 Декември 2014, 14:46
Ако не поне кажете заместваща риба.

Не само рибата, аз и морковите замествам...
Рибата ми е топло пушена скумрия, а морковите са абсолютно забравени. Добавени са кисели краставички. Тъй като и киселото зеле от години не намира убежище у дома, слагам кисели ябълки.

И като заместя още нещо и то вземе та стане нещо коренно различно :))))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 04 Декември 2014, 14:47
И като заместя още нещо и то вземе та стане нещо коренно различно :))))

важното е да върви с водка:)))))
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 04 Декември 2014, 14:48
Брех толкова станахте хората дето сънувате, че се чудя да не почна ли на лични съобщения да отговарям. В златните си години не съм бил така. Не бях тълкувал сън повече от десет години, а тук за два дена пет станаха. Не съм забравил Елица/Елена/Елеонора/Е…, но не мога да се съсредоточа. Тук при мен все ме дърпат за нещо.

Само да кажа на Клио, че нейното е много интересно и класическо, но рядко срещано. Да сънуваш, че летиш, при това често, се води, че си добричка, много чувствителна, щедра и с артистична натура. Въобще, хубави неща. Имаше още нещо, но не се сещам в момента, под пара съм. А и това за анцуга е малко озадачаващо. Може би си взела да ставаш по-материална с годините и по-разбрана?


п.п. Брех докато пиша три нови отговора се навъдили.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: клио в 04 Декември 2014, 15:54
ТТД, не се задълбавай в анцунга! :)))

той беше пример просто не си спомням облеклото, ама не е като да съм без! :)

Гери, на водката - варени моркови ФникакъФслучай! и в медицинските книги си го пише! :)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 04 Декември 2014, 16:26
Уф тук с това „Мамбо №5“ — пари нема, действайте, ще се разминем с рибоците. Дано е останало нещо другата седмица, пък ще изненадаме жената с някоя салатка.

ВОДКА, вОДКА, Водка, водка, какво? Кървавата Мери? Едни търговищяни ме учеха да я пия с сок от касис, то не че има много касис вътре. Вискито пък само бонбони и ядки. Друго си е ракийца. По нешенски. Де що мезе има, върви.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 05 Декември 2014, 12:25
Като казахте варени моркови да се сетих за предният уикенд. Ходихме компанията на Троян да празнуваме „осми“. Защо Троян, защото е на сред РБ и можем да се съберем. Защо сега, ами защото на действителният осми, всичко ще е заето. Та там една от нашите беше купила някакви варени морковчета, карфиол, чесън и не помня имаше ли друго.  Диети прави. Ами опитахме. По-лигаво и гнусно нещо от тия варени моркови и карфиол не съм вкусвал, а аз за разлика от адашката, съм, ама много голям почитател на морковките във всякакво изпълнение. Е оказа се без варени.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gera_r в 05 Декември 2014, 13:55
По-лигаво и гнусно нещо от тия варени моркови и карфиол не съм вкусвал

Ето! Видяхте ли? Гадни са!
Иначе суровите моркови са уважавана храна.
Но минат ли през температурна обработка - КРАЙ!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: OpaSna TikVa в 05 Декември 2014, 14:08
Ето! Видяхте ли? Гадни са!
Иначе суровите моркови са уважавана храна.
Но минат ли през температурна обработка - КРАЙ!

абе за това ли в руската салата слагам сурови моркови, а в супите ги пасирам?

Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gera_r в 05 Декември 2014, 14:24
Нямам представа. В руската салата не слагам моркови, а моркова в супата се слага цял, след което се изхвърля. Пак цял.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 05 Декември 2014, 17:54
Тъй, раносметката до тук е четирима частливи „клиенти“, то  първият от тях не сподели, колко е доволен от благата вест, но поне веднага успя да си издейства VIP отношение. Та така, понеже днес е празник защото:

Откриха най-старият казан на света, от времето на хан Крум (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2649287)

което всички мъже, ще отпразнуваме подобаващо като се напием безпаметно поне една седмица, а може две, три, четири години. Та по тоя повод, понеже трябва да ощастливим по-нежната половина на света (51%), предлагам прИмоция.

Всеки да си казва, кой, какво има да сънува, че след малко започвам да пия до припадък, което принципно на моите габарити е трудно и няма да има. Хайде народе, който разбира, тук се спира! Днеска ни има, утре ни няма. Само сега седмица след черният пътък дойде лъчезарният бял петък на най-великото откритие на всички времена. Втора възмоност няма фа има. Сега или никога! Цялото мъжко съсловие ще се изпонатръшкаме, тъй че дерзайте.

п.п. Сега е момента да накарат мъжете си да изхвърлят боклука, да заредят бензин в колата, да ви връчат своята ПБДК или ККРК заедно с пина и каквото се сетите още, защото ние всички вкупом отиваме в един по-добър свят. Амин! —нкакто би рекла Опасната ☺
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 05 Декември 2014, 18:11
безпаметното напиване за седмица и то точно тая седмица преди ДДС, предполага дълги и кошмарни сънища после , та умната с казана  ... и акциза де  :)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 05 Декември 2014, 21:37
Нещо интересно осъзнавам сега. Това си е женски форум. Колко са мъжете? Планков, Николай, тайнственият Дух дето има точно шест мнения, от пролетта и аз се навъртам, като намалее работата. И как се казва раздела дето си пишем по такива маловажни въпроси като смисълът на живота? Ами „На кафе“, като има и добавена усмивчица.

Има други форуми, които посещавам. Те са си мъжки, говорим си неща дето са ни интересни. Единият е интересен, защото направих паралел с него. Там съм и някаква админка, не че има какво толкова да се админства.

Както казах мъжки, ама мъжки. Там има по-малко жени, отколкото тук мъже. И да се завърти някоя да ни пита нещо, все ще се намери някои от нашите да я нахрани, нахока и в крайна сметка изгони. Имаше една история дето един от нашите, старшинка, се хвана за гушите с една многознайка (май беше младо момиче), но нахакана. Другите се опитвахме да го поспираме, тя го порязваше яката, яко хилене и накрая все пак я изгони. Е мярка се някой път и се почват пак да се ядат.

Та в тази така мъжкарска среда, как мислите, че се казва раздела за раздумка? Кръчмата. Точка. Тук „На кафе“, усмивка, там кръчма, членувано. „Тя е“, не някакво неопределен. И други паралели има. Тукашният чат е скрит в дънцето и е индивидуален. Снощи като ми изскочи прозорец  и потреперих. Изненада. Там чата е общ, най-отгоре и всеки пише, маже там, става веселба… като в кръчма. Тук-там някой ще пита нещо, няма да му хвърлим ертефемиди, културни сме, но си го обръщаме на анархия. Най-обсъжданата тема в момента е рецепти за луканки. Имаме си невъзвращенец отвъд голямата локва и иска човека да почувства малко родното. Тук се обсъждат няк'ви екзотични риби ;)

Анархия, анархия, но като излезем от темата, извънтемието заминава в нова тема. Нямаме аналитични нива. Извънтемието е широко, но хоризонтално скалируемо. Ако се появи извънтемие оттатък на извънтемието, то задължително ни е налазила някоя женска. Без изключение.

Вчера тук по някое време си мислех, че се намирам в „bg mamma“. Не разбирах, какво се случва около мен. И всичко някакво… необяснимо.

Стана ми много забавно да правя паралели. За първи път пиша на място, което не е мъжкарско. Свалям гарда. Вчера питам за заместваща риба. †Господи! На друго място ще съм пуснал търсачката и ще се води лют спор кой аналог е най-близък, колко точно са мазнините, какъв е вкуса. Пример просто. Ние в действително не бихме обсъждали риби, а може би кончетата достатъчни ли са, пълни ли километража, лепи ли асфалта, такива неща.

Днес в една тема се жалвам, че съм виждал нещо в друг форум дето е долу, докато друга потребителка в същото време търбуши вече кеша на леля Гошовица, а трета направо шляпа цитати. Това, ако го кажа, в някой от другите ми форуми, ще ме линчуват.


Всъщност там нямаше да стане толкова бързо. Първо две страници всеки ще си вади някаква си негова теория, другите ще дюдюкат, че това сме го чували един милион пъти, да измисли нещо ново, някъде на тридесет и третата ще установим, че говорим за нещо различно, от това дето му трябва на човека. В тоя момент някой ще му изтрещи ертефемиди, оня ще почне да жали, че не става по такъв начин, друг ще изтипоса нови ертфемиди, онзи ще тръгне да се отказва, ако още мърда, тогава дружината ще почне одобрително стига до съгласие, че въпроса за яйцето и кокошката е комплексен, зависи от контекста, всеки има мнение и че ако една кокошка снесе три яйца, това не означава автоматично, че от едно яйце ще излязат три пилета, но е възможно при определени обстоятелства. То и самият въпрос няма да е зададен толкова конкретно, а и питащият няма да е много убеден, точно какво му трябва.

Та такива неща. За първи път от 15 години се чувствам някак си като пеленаче в Интернет. Нашият свят е толкова различен.

п.п. Най-тъпото е, че е петък вечер, аз съм трезвен, малкият се опитва да се разболява, чудим се ще успее ли другата седмица да се яви на окръжното по шахмат. Обсъжда се Йори или Надето е по-голяма кифла. Ега ти битовизма. Трябва да взема да си направя нов дневник, ще ми е четвърти. Два ги зарязах. Последният тъпаците от ovo го закриха на петнадесетият ден. Тя и без това тяхната платформа беше мега тъпа, но пък името им кратко и запомняемо, не ми се занимава да поддържам своя инфраструктура;   

п.п.п.  Тук гледам смайлитата са забранени. Не се харесват нещо. Изумление.  Ние вдигнем ли нова инсталация, първата ни работа е да си добавим емот с биричка.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 05 Декември 2014, 22:42
п.п.п.  Тук гледам смайлитата са забранени. Не се харесват нещо. Изумление.  Ние вдигнем ли нова инсталация, първата ни работа е да си добавим емот с биричка.

странен свят, а ?
"женският" форум не обича шаренийки, а мъжкият си пада по такава :) ... 
/ смятам, че кавичките  са задължителни, най-малкото за комфорт на мъжете тук /


Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 05 Декември 2014, 23:18
Да ти кажа, това не е тенденция. Единственият друг женски (този вече без кавички) форум дето знам е този на българските майки. Знаел съм го от обща култура. Като „teen problem“ например. Не го бях чел, не го бях посещавал. Наложи ми се преди три години да търся нещо за диети. Много голяма изненада, че резултатите на гошовица бяха предимно от там.  Така около седмица четох онзи форум, за да извлека каквото ми трябва. Мъжете не спазваме диети, но ми трябваше информацията. Ами мога а кажа, че там е някаква лудница от усмивчици. Имаше всякакви видове и размери стигащи до половин страница (така модерните high definition). Имаше цели колонки, таблички, невероятни работи.

Ако някой от нашите беше оп там, щеше да изпозатрие това, да изпоредактира, да им оцвети мненията в червено и на вторият ден да мирнат.
 
Това е социален процес при нас. Не може така, някой да ти даде добра идея и да не му хвърлиш  [_]3, той да ти отвърне и така. Кажеш някое много ор'гинално нещо и да не покажеш задоволство с ;D. Много си остроумен и :P. И тук общо взето свършваме.

Края на деветдесетте, когато беше модерно да се измислят нови смайлита, тогава имаше цели школи, примерно японската ^_^ или „картинна“ ----<--<--@. Това отмина.

Но не е отминало напълно, например в скъпият чат (така де, струва осем и половина млрд. USD) има мечки, знамена, разбити сърца, гимнастика и не помня още какво. Стотици бяха. Добре, че си останаха там.

----

Сега въпроса е защо тук не е като в мамата. Ами вероятно, защото сте сериозни жени. Там са всякакви, от някакви терминаторки до домакини. Така де, нито в Ажур, нито в Ексел, ни в Уърд има усмивки. Е добре в Оутлук има, ама реално ги вади от шрифтовете и са само ☺ и ☹, защото в уникод повече няма. На сериозни хора не отива да се занимават с несериозни неща ;)
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 05 Декември 2014, 23:37
изобщо не е отминало
фермбука скоро пусна едни ...  шарени, подскачат и са големии, случайно да не ги пропуснеш

а дали тук сме сериозни ?  задължително! особено в теми като тази  :) 
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 05 Декември 2014, 23:47
А-а-а не знам, аз spybook нямам. Благодаря за информацията! Трябва да го държим под око Цукенберг какви ги върши. Онова си е мрежа в мрежата. Напълно друга вселена. Тази информация е поредното доказателство, че може нправиш всичко грешно откъм дизайн, ама толкова зле, че да не го побира теорията и пак да си успешен, ако имаш добра идея. Много ми напомня за Нисан.

Че сериозни сме си, кое не е сериозно? Варените моркови са гадни на вкус, тръба ще видим през крив макарон, още не можем да решим, как се казваш… всичко си е сериозно.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: Ели в 05 Декември 2014, 23:52
хахахааааа,  е сега вече се изхилих на глас :))))
сериозно
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 06 Декември 2014, 00:05
Това се смята за сериозно затапване, но моят стаж е дълъг. В такива случаи най-лесно се излиза с клише, например — не съм толкова млад, че да взимам живота на сериозно. Или да се подходи „свежарски“ — важното е купон да става. Още много. Странно, че се карам на синовете ми, че много им знае дупето, пък сега аз се правя на „оригинален“. Привет!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: gera_r в 08 Декември 2014, 12:48
И немА кой един телефон да звънне и да ми каже, че тълкуването на сънища е приключило???
Какви хора сте бе????

А аз, като гламава, цяла нощ сънувам. Събирам материал за тълкуване....
Ще се пропия! Ще се присламча към древния казан и ще се нашмъркам като руснак!
Ма*ната му на ДДС-то!

Коледата започва ... от вчера!
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:ТТД вади ряпа в 08 Декември 2014, 13:03
Аз самият не се напих по обективни причини. Куче дето лае, не хапе. Днес съм се чупил от ДДС-то, но утре ще ми го нахендрят. Все тая, моето го правя за два дни, никога не съм имал повече от двеста, триста записа, а сега съм ги свалил под сто. Ако не се вясвам няколко дена да знаете, че не съм ви забравил, ще намина. Днес още съм тук.
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: клио в 10 Декември 2014, 13:02
ТТД, аре ти си на ход ! тая нощ ми преливаха кръв с нещо си ... за разреждане, беше ми натикана нещо като дълга
/около 30 санта / стъклена тръбичка в дясната ръка, а не обичайните абокати ... чинно си изчаках преливането,
като по едно време си мислех,че е време да се събудя щото ме дразни тая тръбичка, после реших да си досънувам
за да ми я махнат.

п.п. сънувам такива глупости сигурно щото ви чета темата за банките, дето по принцип не се обаждам :(
Титла: Re: Тълкувате ли сънища?
Публикувано от: .:TTД вади ряпа в 10 Декември 2014, 13:12
Кл(и⇔о) ще ти отговоря на лични, но няма да е точно сега. Тая работа иска малко пренастройка, а в момента не съм в нужната кондиция. Има ли и други подробности от съня?