Последни публикации

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
91
Разни / Re: нещо за електронните подписи
« Последна публикация от Ели - 12 Януари 2018, 16:00 »
от няколко дни имам новия подпис, а утре изтича стария.
Все още събирам пълномощни с новите изисквания, че старите бяха твърде общи, а сега изброявам всичко
От понеделник ще обикалям НАП.

Болничен обаче подадох с новия подпис без да нося никъде нищо. Явно си взима булстата от стария подпис.
Банките - уви - и там се ходи.

 
92
Разни / Re: нещо за електронните подписи
« Последна публикация от Флора - 12 Януари 2018, 13:03 »
Има ли вече някой упълномощен и с подновен КЕП по Регламент (ЕС) № 910/2014, респ. с нов сериен номер.
Това изпращане на всички упълномощители до НАП, в НОИ за болничните айде можем и ние, не знам в банките как е...
Онзи месец бях в НАП, и сега пак.
Какво им пречи само по ЕГН и име на КЕП-а да упълномощават.
93
ТРЗ / Re: граждански договор
« Последна публикация от Флора - 09 Януари 2018, 18:48 »
Хонорар за артист на непълнолетно лице - сметката за изплатени суми е на името и ЕГН на детето, на упълномощен - родителят с неговите данни.
Сумата е доста под МРЗ - няма осигуровки (за частта за труд), само ДОД, в четвърто тримесечие и без данък може, да се оправят годишно.
ГДД се подава с името на детето и попълнени данни за законен представител - родителят.
Всичко точно ли е?
94
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от Флора - 05 Януари 2018, 17:26 »
Скоро и аз ви тормозех с подобен казус.

Някъде из условията пишеше (но дали не е било за Apple), че следва в документа, който генерират за крайния клиент - физическо лице, да изписват доставчика (developer-a) на приложението.
В приложения документ наистина няма такава информация. А и няма номер...

Аз получих някакви смешни нетни 2 евро от  Google Payment, California. За да не навлизам във Виес, издадох ф-ра към тях с 9-ки.
За Apple - издадох към ЕС д-во тяхно (влезе в нашия виес) и през контактната им форма им прикачих инвойс. Реакция нямах. Но и пари още няма...

В справките им пише дестинация на лицето, закупило мобилното приложение. Ако лицето укаже, че е от Литва - ще му начислят ддс спрямо Литва. При едните ползваш цени без вкл.ддс, при другите ддс е вътре в ценовата листа.

zombaio - прикачам файла с разяснения по Директивата. Има няколко представени Сценарии на взаимодействие между доставчик и платформи и посредници.  Само дето обясненията предвидена презумция, оборена презумция и подобни ме побъркват. Сферата на фантастиките.

Четох и за самофактурирането към нас. Но за да го правят трябва да сме подписали тип споразумения, а такова нещо няма. Свалих и четох и другия файл, който прилагам.

Така и аз не успявам да намеря някой, който в БГ борави с тези платформи.

95
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от zombaio - 05 Януари 2018, 17:14 »
Да, Гугъл издават фактура за комисионната. Съвсем редовна при това :)

Благодаря за съдействието!
96
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от Ели - 05 Януари 2018, 13:25 »
Ако чичко Гугъл не знае кой от къде е и къде се подвизава, тогава кой ?!?? :D :D :D
 

Излиза, че е възможно да си в тази хипотеза и ти да продаваш на ФЛ.
Остава само Гугъл да ти издава фактура за комисионната! 
И да намериш начин да изпращаш фактурите си на клиентите, ако поискат! Гугъл ще им подава някакъв документ без номер - нещо като сметка, наречено фактура ..., но е възможно някой да си потърси фактурата

Явно трябва да се регистрираш по чл.154.
Успех!

97
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от zombaio - 05 Януари 2018, 12:38 »
Ели, реално погледнато е точно така :) И за двете - и съм забил и клиент ми е ФЛ. Притесняваме, защото при ревизия или проверка, от НАП при всички положения ще искат да видят тези общи условия, с които работим и ще установят, че "Продажбите на Продукти на Продавача са транзакции между Продавача и Купувача, а не с Google". Най-малкото ще ги искат, като допълнително доказателсвто за разхода, който ще призная за комисионната на Гугъл.
Информацията за всяка транзакция ще е налична - профил на клиента, локализиране по страни, дата на транзакцията, сума. Все пак, на база на тези отчети от тяхната платформа ще си получавам и аз парите. Друг е въпросът дали локализирането на ФЛ, което го прави Гугъл, е 100% коректно
98
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от Ели - 05 Януари 2018, 12:01 »
Виждам, че си забил в хипотезата, че продаваш директно на ФЛ, а Гугъл е само посредник от твое име и за твоя сметка /нещо което не личи от  прикачения документ/.
Ако е така, ще имаш ли информация за всяка продажба - клиент, установяване, дата .... ?
Ако нямаш това инфо, няма как да спазиш закона
99
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от zombaio - 05 Януари 2018, 11:28 »
От условията извадих следното: "Продажбите на Продукти на Продавача са транзакции между Продавача и Купувача, а не с GPL, Google или нейните свързани лица, освен ако GPL, Google или нейните свързани лица не са изрично обозначени като Продавач или Купувач в транзакцията"
Това за мен означава, че трябва да се регистрирам по специалния режим и да си внасям ДДС-то както си му е реда.
По-натам в условията пише и: "Данъци и други такси. Продавачът ще плати всички приложими данъци, включително данък върху продажбите, данък за ползване, лична собственост, данък добавена стойност, акцизи, митнически такси, мита върху вноса или държавни такси или други такси и данъци, налагани от различни държавни органи и по отношение на транзакциите за услугите, предоставени по Споразумението, включително глоби и лихви, но конкретно без данъци въз основа на нетните приходи на GPL. GPL не носи отговорност за и не е юридическото лице, което събира данъци върху продажбите или приходите или други данъци по отношение на Финансовата транзакция. Когато GPL има правното задължение да събира приложими данъци, съответната сума ще бъде фактурирана на и платена от Продавача нетно 30 (тридесет) дни от датата на издаване на фактурата или друго известие. Продавачът своевременно ще предостави на GPL такава документация, която приложимата държавна структура може да изисква, за да може GPL да обработи плащанията по това Споразумение (включително, без изброяването да е изчерпателно, валидно удостоверение за освобождаване на Продавача от задължението за плащане на данъци, издадено от съответния държавен орган) и GPL може да задържи плащания, които трябва да извърши по това Споразумение, докато Продавачът не предостави тази документация. Продавачът ще предостави на GPL своевременно оригинали или заверени копия на всички плащания на данъци или друго достатъчно доказателство за плащане на данъци в момента, в който Продавачът извърши тези плащания в съответствие със Споразумението."
Излиза, че ако им предоставя доказателства, които те приемат, би трябвало да ми върнат парите за начисленото ДДС от тях
Иначе казано, аз трябва да се регистрирам и след това започва борбата с тях.
100
ДДС / Re: Прилагане на режим в Съюза
« Последна публикация от Abby - 04 Януари 2018, 22:48 »
не ми се чете толкова дълго писание, но в общите условия на гугъл си пише, че те плащат данъка за продажби към ФЛ и явно така са си организирали и платформата
за продажби към ДЗЛ специалните режими не важат
накратко, не се плаща ДДС 2 пъти
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10