Автор Тема: хихи наем по банков път и телк  (Прочетена 8144 пъти)

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Re: хихи наем по банков път и телк
« Отговор #20 -: 28 Ноември 2012, 13:59 »
В темата на Маграт нещата наистина са различни. Или по-точно ролите ни не са аналогични. Иванчо (Маграт) съди Марийка. Иванчо плаща на адвокат (да речем, че е аналогично на нашата турагентска фирма, въпреки че ние дефакто получаваме нашите си пари от Марийка) за услугата му. ЧСИ прибира парите от Марийка, в т. ч. и тези за адвоката и ги предава на Иванчо.

Според мен и в моя случай, и в този на Маграт, (мисля, че можем да направим извод и за всички подобни случаи) платецът на дохода е този, който ползва услугите на лицето, придобило дохода и си плаща за това, независимо дали има някакво външно финансиране или няма.
Как "професионално" го казах само! Кошмар.

добре де, ти ако нямаш никакъв договор с частната квартира, как ще докажеш, че действаш от чуждо име и за чужда сметка, за да си отчиташ само комисионната като оборот? или това е уредено някъде специфично за туристическия бранш?


Подразбрах, че има някакви договори все пак. Имаме лиценз за турагенство. За какво бихме прибирали пари на хората, при условие, че нямаме собствени туристически бази. А и туристите си пишат в платежните резервация за кой обект правят. Не съм сигурна, че действаме напълно в духа на закона за туризма, но не зависи от мен. А и това, че го нарушаваме понякога (евентуално), не е повод да не си представяме нещата точно такива, каквито излизат по документи


Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Re: хихи наем по банков път и телк
« Отговор #21 -: 28 Ноември 2012, 14:36 »
Чувствам се като Щирлиц от вица:

Щирлиц се разхождаше из гората, когато забеляза насреща си хора, носещи пръчки в ръце.
"Скиори", досети се Щирлиц.
"Щирлиц", досетиха се рибарите.