Добавени събития

  • Никулден: 06 Декември 2014

Автор Тема: Благословени да са Никола, Николай, Николина, Николинка…  (Прочетена 21939 пъти)

клио

  • потребител
до сега само аз бях мръднала в неговите очи :) сега ще са повече   
мога спокойно да хвана гората вече :))))

споко, ве ! Аз съм от РусИ, а както знаем той отдавна ни е обявил за мръднали и избягал надалеч.
Ще го понеса :)

HashFlare

niki67

  • потребител
На Аби репликите въобще не са сериозни, та да ми правите такива коментари. Ако мен ме кефело да се чувствам скапаняк и така нататък. Не, не ме кефи, но фактите са такива по отношение на народа и държавицата ни, което не значи, че всички са скапаняци. Естествено, че Абби и другите форумци не влизат в тази квалификация, но повечето българи не стават, което е намерило израз в стандарта ни на живот, сигурността ни, международното име на страната ни - на Запад си мислят само най-ужасни неща за нас - и в отчайващото ни за 21 век ниво по всичко. Каквато е разликата между Лудогорец и Реал, такава е и във всяка останала област - хората какви небостъргачи имат, каква техника, какви пътища, дори изкуствени реки - някой виждал ли е на живо канала Рейн-Майн-Дунав, дето го има от памтивека, цяла изкуствена река, качена върху мост даже:), а ние скапаните си панелки не можем да оправим. Българска дори кафеварка няма, а камо ли мобилен телефон или някакво технологично производство. То домати вече няма български, а са внос от Турция, Гърция, Полша и Бимбинистан. Ми да оставим Запада, ама аз съм бил в Унгария, в Чехия, ами техните села са сто пъти по-хубави от нашите хубави градове. Ми в Унгария селата са като курортни градчета, със страхотни къщи, чисто, подредено, красиви, измазани, имат вид на курорти. Тук по селата грозни неизмазани къщи, невчесани дворове с външни нужници и нахвърляни по дворовете всякакви ръждясали железа, найлони и какво ли не - грозна картинка. Ми като минеш границата с Гърция и влизаш все едно в друга планета.

За Ловеч и Скравена да, мина ми през ума, докато пишех, че не сме кръвожаден народ, и наистина не сме, все пак това не може изобщо да се сравнява с хитлеристките и сталинските концлагери и невъобразимите зверства в тях. Пък Ловеч и Скравена са дело на комунисти, а ако перифразираме една известна личност, можем да кажем - диваци и варвари в България са само комунистите, но аз ви питам, госпожо Абби, в коя страна комунистите не са варвари и диваци?

-----------
Гери, благодаря, то от много отдавна твоите мнения най- ми харесват:) и все пак, не мога да ти кажа Гера:)))) ми грубо е с това "а" на края, макар че, както казваш, в името Гергана никъде няма "и".:)

Аз в началното училище имах съученици, които ми викаха "Николае", някакъв звателен падеж такъв бяха измислили:) ама то името си е така на румънски, пу, пу, да пази Господ от съдбата на техния Николае де.