Автор Тема: Поздравления и почитания за гостите  (Прочетена 2615 пъти)

.:Тъп та дрънка

  • Гост
Днес попаднах тук идвайки от Одита. Смешното е, че не идвам сефте и не идвам за първи път от същата тема в Одита. Там се разправя за едни неприятности с производителите на известна счетоводна програма, имитираща Ажур и също като нея собственост на одитор.

Обаче днес се заседях. И така от ранна, ранна утрин та до сега, а със сигурност и до после.

Оказа се, че най-накрая съм попаднал в нормален форум и то не само счетоводен. Не ме разбирайте погрешно. Аз искренно обичам Одита и неописуемо много му дължа. Но онази платформа е стара и в много усилен процес на зарязване. На практика не съществува начин да бъде използвана нормално. Вчера открих, че са останали дори без хранилката си. Не бях влизал отдавна.

Може би незаслужено изпитвам отвращение от Дир и счетоводният им клуб да е нормален. Не знам. Просто имам впечатление от други клубове там и не мога да скрия погнусата си.

КиК будят в мен уважение за всичко, което правят. Наистина, ако имах кантора, бих искал да приличам на тях. Но форума им е цензуриран и това не ме устройва. Всичко друго е отлично.

Знам още един или два форума, но с тях много контакт нямам, както нямах до днес тук.

Сега моите впечатления тук и повода да почерпя, ако Ви видя някога.

Първо, използва се Симпъл машин. Това е отлично решение за някой, който няма време и умение да се занимава, какъвто е случаят в 99,999%

ББ има някой много по-добри неща в него, но на фона на проблемите му, есемефа определено е оптималното решение. Щом говорим за него, говорим за нормален форум.

Харесва ми и, че може би е останал единственият български форум, където може да се публикува анонимно. Такова нещо вече няма дори във форуми, чиято насоченост е пряко обвързана с лична свобода, колкото и несъвместимо да изглежда. Дори само по тази причина заслужавате почерпка до припадък.

Третото уникално нещо е самата информация. Много добре структурирана, нагледна и лесно достъпна. Всичко най-важно го има на едно място. Това по принцип е изненадващо за форум. Самата форма на форумите предполага ценната информация да е разкъсана и разхвърляна. Тук това не е така и знам от личен опит, какво това е струвало на модераторите. А то е много. Не съм виждал друго място, по каквато и да ме интересуваща тематика, на което информацията да е толкова концентрирана, филтрирана и навременно поднесена. И най-вече достъпна.

От дискусии разбрах, че тук има и чат. Отлично решение, рядко срещано.

Какво не ми допада?

Първо рекламите. Обаче така да се каже проблема е в моя телевизор, защото сега ползвам стара версия на навигатора си, която все още не е поддържала изрязването им.

Не ми харесва, че нерегистрирани, не могат да разглеждат профили. Това затваря още повече оскъдните възможности на Симпъла за насочено търсене, където е и голямата му драма.

Не ми харесва капчата. Криворазбрани стечения и грешни разбирания са направили масово разпространена тази човеко ненавидна технология. Малко утешение е, че все пак поне не е Ре, но си остава капча. Обаче не хуля собствениците за това. Те просто не го знаят. Страхът насаждан от химери е по-силен от добрата информираност.

Нещо, което не харесвам, но е непроменимо при сегашната обстановка е, че потрбителите тук са малко. Но пък качествени. Виждам някой от най-уважаваните от мен форумни герой, начело с Опасната. Странно, но до днес мислех, че е стара мома, лелка, но добродушна по свое му. Един поглед върху аватара ме убеди, че никога не съм бил в по-голяма грешка.

Това, че хората тук са качествени е добро, защото и информацията е отлична. От друга страна, не е. Тук може да се научат много подробности например за Ранком или М-Софт, които евентуално другаде ги няма. Не съм ги ползвал, но не съм и срещал другаде такива подробности. Но пък почти липсва за нещо друго. Просто няма хора. Има свръх много и много надежна информация за ТРЗ, до някъде се отнася и за счетоводство, но по други теми няма или е оскъдно. Пак същата причина.

Но пък ако всичко е в изобилие, живота няма да е интересен.

Май имах да казвам и още нещо, но вече забравям, а изгората отдавна припира за вечеря, та ще Ви оставям. Моите лични почитания още веднъж! Отлична работа на ползу роду ;) 


.:Тъп та дрънка

  • Гост
Re: Поздравления и почитания за гостите
« Отговор #1 -: 15 Март 2014, 21:01 »
Не ми харесва, че не ме изплюва обратно в темата, дето съм писал, но е въпрос на преценка и светоусещане, какво е по-правилно като настроика.

Обаче не се включвам за това, а защото се сетих въпрос, който щях да задам. Защо това име? Има ли нещо инспирано от Одит? Какви бяха подбудите?

Abby

  • потребител
  • Don't drink and fly ;)
Re: Поздравления и почитания за гостите
« Отговор #2 -: 15 Март 2014, 22:26 »
Не ми харесва, че не ме изплюва обратно в темата, дето съм писал

има настройка за това - регнтатите могат да си я настроят като постоянна, а за нерегнатите мисля че имаше място за чавка под прозореца за писане на мнение

.:Тъп та дрънка

  • Гост
Re: Поздравления и почитания за гостите
« Отговор #3 -: 15 Март 2014, 22:56 »
Драга Аби, ето че човек, не може да знае всичко, а уж от тази система доста разбирам. И понеже не съм си пуснал правописната проверка, та започнах да раждам нови думи. Няма дума инспирано  :( Но пък може изпрано да е ;)

Ели

  • Global Moderator
  • потребител
  • *****
  • *Mислите... стават...неща * (´• ̮•)
Re: Поздравления и почитания за гостите
« Отговор #4 -: 15 Март 2014, 22:59 »
Нямам избор, освен да благодаря  от името на Gost.bg   за добрите думи и за градивната критика !
Колкото до името - лесно се помни, лесно се пише и да - няма нищо случайно
В крайна сметка името не е толкова важно.


Обаче днес се заседях. И така от ранна, ранна утрин та до сега, а със сигурност и до после.


Ето това е целта ! за който може да го оцени 

.:Тъп та дрънка

  • Гост
Re: Поздравления и почитания за гостите
« Отговор #5 -: 15 Март 2014, 23:22 »
Забравих да благодаря за още нещо. Могат да се теглят документи без регистрация. Това е много добре премерено решение, което отново е рядко по нашите ширини. Повечето форуми от всякакъв вид забраняват дори качването  или го ограничават до някакъв абсурд от да речем 512 байта, или подобно. Няма смисъл от такива неща. Ала иди обяснявай, че така ще се напълниш със стотици кухи регистрации на някакви хора, които случайно някаква търсачка ги е хвърлила тук и няма да се върнат пак. Ако случайно след половин година пак ги изхвърлят насам, то може и да не помнят, че вече имат регистрация.

По между другото представянето Ви в търсачките не е много добро и е учудващо защо се е случило. Понякога стават и необясними неща.

доп. Аз всъщност не Ви критикувах. Всеки има право да слага реклами. Все пак имената, домуванията и така нататък струват пари, дори управата да го прави за свое удовлетворение или поради друга филантропска причина, както е обикновено и както очевидно е и тук. Малко е съмнително, че въобще е възможно да се монетизира по подобен начин у нас. Не вярвам последната година да сте заработили и тридесет гущерчета, а това е повече от добър резултат за профилиран профил. Само че това не би покрило дори само името за година.

Разни хора имат различни мотиви против рекламите и съображения да ги отбягват. Напоследък някои от тях станаха доста коментирани. Така или иначе има достъчно технически начини, при това достатъчно достъпни, противниците им да ги избягнат. И в крайна сметка, при Вас в никакъв случай не е прекаляване. Говорим за едва един банер.