Автор Тема: Проблем - Справка за изплатени доходи на физически лица по чл. 73 от ЗДДФЛ  (Прочетена 13216 пъти)

csmpsz

  • потребител
Проблем със справката за изплатени доходи на физически лица по чл. 73 от ЗДДФЛ. Постоянно излиза някаква грешка. В GOOGLE намерих следните линкове за махане на защитата за Workbook и справката заработи нормално - http://depositfiles.com/files/3letj4lfs   и   http://letitbit.net/download/91393.9fdf02d8be76b82499266eeb41f0/chL73v2011.txt.html. Успех на всички.


Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Това ли е единственият начин? Някой не я ли пребори нормално тази "програма" по по-нормален начин?
Аз съм от неможалите да генерирам текстови файл на първо и на второ четене. А уж внимателно прочетох и следвах инструкциите

Флора

  • Гост
Аз опитах с 1 лице - записа txt - в C:\temp  . Директно файла на НАП без да отстранявам каквито и да е грешки.
Но пък го няма вече .xls с данни ...

Бутона  (Text file) се използва при приключване работата по справката.При тази команда се прави цялостна проверка на въведените данни и в случай, че се открие грешка справката НЕ се запазва като текстов файл (*.txt)

Ели

  • Global Moderator
  • потребител
  • *****
  • *Mислите... стават...неща * (´• ̮•)
помня, че преди време имаше ограничение за символите в кутийките
особено в адрес ако се попълва

сега още не съм стигнала до там
но допускам, че някакво такова ограничение все още стои и  дава грешка

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
А аз заподозрях, че е във формАта на десетичнат запетая. Но първо ще пробвам да намаля адреса. Ще спестя "София", надам се по БУЛСТАТА да идентифицират фирмата

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Като натисна Debug, ми излиза ..... онова, което не го разбирам - Microsoft Visual Basic - и на жълт фон стои текстът:

With Application
        .DecimalSeparator = "."


Флора

  • Гост
Иска ти Разделител Точка за преди стотинките?

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Ами аз точка си слагам!!!!
Погледнах спецификацията, на която трябва да отговаря файла - точка трябва да е. Защо тогава стои на жълт фон?!?

Идеята ми беше да се пробвам да я подам с УЕП. И тук щеше да възникне впросът, кой файл би трябвало да се подаде? Екселския, текстовия или и двата?
Е, така и няма да мога да разбера. Освен ако не изпълня съвета на csmpsz и не сваля файловете от онези два линка, но нещо ме е шубе да го направя сама без надзор от някой, който разбира повече.

Флора

  • Гост
Със сигурност текстовия.
Ще изчакам менюто в Ел.услуги на НАП.

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Справих се с текстовия файл. Ползвах съвет на колежката Елена от одита.
Цитат
Аз се преборих с грешка 438.След като ми изписа Debug -изтрих ето това:
With Application
.DecimalSeparator = "."
.ThousandsSeparator = " "
.UseSystemSeparators = False
End With
дадох Ок после Run и ми даде -успешно е записан .txt файла
Благодаря, Елена

Дотук добре. Сега ще пробвам да подам ново заявление, в което да чекна ЗДДФЛ. Въпреки че до онзи ден със сигурност е било невъзможно. Но .... панта рей

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Представяте ли си като се отвори възможността за електронно подаване, как могат да променят ЗДДФЛ и да искат справка да се подава до 3 дни след изплащане на дохода. Или, ако това е прекалено, да се подава на тримесечия, за да засичат авансовите вноски по ЗДДФЛ на СОЛовете. Въпреки, че освен предприятия-платци на дохода, СОЛовете могат да имат за източници на доходи и други варианти.

didipov

  • потребител
Проблеми, проблеми и пак проблеми. Комбинацията ексел 2007+chL73v2011.xls= мисията невъзможна. Следвам стриктно инструкциите и въпреки всичко не мога да започна работа защото ми се изписва грешка:

Run-time error 5

Invalid procedure call or argument

И като отида на дебъг:

Sub changeFaces()
'
' Macro1 Macro
' Macro recorded 18.1.2011 by IvanMavrov
'
Set newControl = CommandBars.FindControl _
    (Type:=msoControlButton, _
    id:=CommandBars("PivotTable").Controls("Show Detail").id)
newControl.CopyFace
Set oldControl = _
CommandBars("toolBar4L73").Controls(3)
oldControl.PasteFace
Set newControl = CommandBars.FindControl _
    (Type:=msoControlButton, _
    id:=CommandBars("PivotTable").Controls("Hide Detail").id)
newControl.CopyFace
Set oldControl = _
CommandBars("toolBar4L73").Controls(4)
oldControl.PasteFace
'
End Sub

Явно трябва и да станем програмисти за да можем спокойно да работим с файлове на НАП....

Барми

  • потребител
  • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Не се коси, ако не си задължен(а) да подаваш справката задължително на дискета. Но ако трябва да го направиш, определено е голям проблем.

csmpsz

  • потребител
 Разбрах тънкоста за съсздаване на текстовия файл. Първо - след като попълних таблицата и я записах с иконата за текстов файл ми я записа в c:\temp като екселски файл - хххххх.xls . Второ - стартирах него и повторно натиснах иконата за запис в текстов файл, при което излезе съобщение, че фаила хххxxxxx.xls вече съществува, и дали искам да го презапиша - дадох да и след малко мислене ми съобщи че файла ххххххх.txt вече е създаден. Това е.

Павлина

  • Гост
При мен проблема беше в дължината на надписа АДРЕС, като го скъсих стана.

Dago iba

  • Гост
NAP-a da si wzemat edni drugi kriworyki programisti za da oprawqt dylvinata na poleto koeto se izpolzwa za adresa na firmite !!!

W Balgariq ima i po-dylgi imena ot - ul "Wijdam samo pred nosa si"

Pozdrawi