Автор Тема: Колко евтино струва вече живота  (Прочетена 31987 пъти)

gera_r

 • потребител
 • Животът не е фабрика за мечти.
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #100 -: 28 Март 2011, 16:31 »
Нарочно ли ме дразниш?
Никой не превъзнася Япония и населението й!
Ти просто отричаш правото им да живеят!
Схващаш ли разликата или ще решиш, че отново си неразбран?

М/у другото няма да споря с тебе в тази тема. Не виждам смисъл да ти доказвам, че не е задължително човек да отговаря на твоите изисквания, за да има правото да съществува.


niki67

 • потребител
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #101 -: 28 Март 2011, 16:51 »
E, къде видя че им отричам правото да живеят? Само посочих много аргументи защо ме дразни дето постоянно ги превъзнасяте.
 

Барми

 • потребител
 • Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #102 -: 28 Март 2011, 16:55 »
Не, не ги превъзнасяме. Просто се опитахме да те накараме да не обобщаваш за всички японци и да отдаваш трагедията на националния им характер.

OpaSna TikVa

 • потребител
 • Мои са!
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #103 -: 28 Март 2011, 17:10 »
Опасност от тиранозаври няма!

Добрата новина е, че в Борисовата градина няма открити яйца от тиранозаври. Тези яйца няма да се излюпят. Тиранозаврите, които няма да се излюпят от тях, няма да напуснат Борисовата градина и няма да тръгнат из града. И като няма да тръгнат из града, няма да ни изядат. Следователно не е нужно да си купуваме пушки за лов на слонове и да пълним джобовете на оръжейните магазини, доколкото магазините могат да имат джобове.

Горе-долу това беше водещата тема на новините по бТВ тази вечер. Първите 10-15 минути от централната емисия протекоха така:

1. От студиото с видимо облекчение и прояснени, съпричастни лица съобщиха, че опасност от радиация в България, вследствие на повишената радиация в Япония (да не дава Господ!), няма. За да разберем по-добре, че няма, правят директно включване или репортаж (не стана ясно) от някакъв радиационен институт.

2. Репортаж от радиационен институт. Репортерът, лъчезарен благолаж, ни дарява добрата вест: опасност от радиация в България НЯМА! За доказателство отива до монитора на компютъра и ни сочи нещо в някаква малка таблица, което е прекалено дребно, за да можем да го видим, но за нас е важно, че то доказва, че радиационният облак не е стигнал до нас. Вярно, за да стигне, той би трябвало да се движи с 1500 км/ч, без да се разсейва, и то ако тръгне в обратна посока, защото въздушните потоци над Япония са от запад на изток, тоест към западните брегове на Америка. Но това си го знаем ние, няма го в репортажа.

3. Архив. Кадри от това какво е казал здравният министър по-рано днес. Човекът казва, че е невъзможно да дойде радиация от Япония. За мен това негово изречение би трябвало да бъде достатъчно да изчерпи темата в емисията, но емисията продължава.

4. Репортаж в репортажа. Здравно лице казва, че няма нужда да се пие йод. После се казва, че йод има на склад и ако ни удари радиация, той ще се раздава, следователно няма нужда да се купува.

5. Репортаж в репортажа в репортажа. Обяснение защо трябва да се пие йод в случай на радиация, макар че такъв случай няма и не е нужно да се пие йод. Всичко е свързано с щитовидната жлеза, да знаете!

6. Отново се връщаме в първия репортаж, където благолажният репорптер вече е при друг монитор, на който се виждат неща, които ние не разбираме, но благодарение на тях телевизията ни убеждава, че и от метеорологична гледна точка ситуацията за България е благоприятна, защото няма директни въздушни потоци от Токио към София. Репортажът савършва с нещо като ¡Venceremos! – репортерът, радушно и предразполагащо ухилен, се провиква: НЕ ПИЙТЕ ЙОД!!!

7. Студио. Отново се връщаме в централното студио, където обобщават, че засега няма опасност от радиация. Но само засега… Тайничко обаче се надяват един ден да има, за да могат с разтреперани от вълнение брадички да ни информират от мястото на събитието.

Всичко това е чудесно, но аз виждам два генерални пропуска. Първо, не ни информираха за радиационния фон на Луната. Ами представете си, че се е покачил! Не трябва ли да пием йод или тамифлу при това положение? И, второ, бяха пропуснали да облекат репортера в противорадиационен скафандър. Ами представете си, че наистина имаше радиация?! Той, като отива да пита, не знае има ли, няма ли. Пък и стила на телевизията е такъв – като има репортаж от наводнение, репортерът стои с гумени ботуши до кръста в най-дълбоката вода и го снимат така; като има репортаж за боклука, репортерът е влязъл в контейнер за смет и тъжно стърчи от него с микрофон в ръка, докато ни информира за сензационните събития.

Ето такава беше централната тема в централната новинарска емисия на телевизията, за която истината е въпрос на гледна точка. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

niki67

 • потребител
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #104 -: 28 Март 2011, 19:17 »
Това е супер, Опасна, наистина показва нивото на журналистиката у нас:))) То май и не само у нас, ами и по световните телевизии е същата боза. Обаче именно това е притеснителното я. Като ти кажат добър ден, виж къде е слънцето, дето има един лаф. Като ти казват, че опасност няма, доколко може да се вярва, щото после излизат нови факти за централата, а уж нямаше опасност, и на всичко отгоре продължават най-неграмотно да упорстват да я наричат Фукушима - Даиичи. Ей, не се научиха, че Дай-ичи е бройно числително и значи първа, така че Фукушима дай-ичи значи Фукушима 1.
Пък Гери ми прави голям кеф да я дразня, защото се превъзнася по тях и ги изкарва, че са върха на сладоледа, и направо се прехласва, пък то не е така. Всъщност, всичко, което аз съм писал в темата, е вярно, само че можех да го напиша по по-различен начин. Ама това не променя фактите:)))).
А от радиацията аз се притеснявам. Прост съм, затова. Не ми увря куфалницата, че не можело да стигне до нас. Учил съм ядрена физика само половин семестър. Така ни беше конспекта - заедно с теориите за светлината, още и уравнението на Шрьодингер и ядрената физика бяха в един семестър. Затуй нищо не разбирам, за разлика от другите специалисти, дето карат японски коли и са завършили икономика и предполагам, в икономическите вузове се учи повече ядрена физика. Аз в икономическия ВУЗ ядрена физика не съм учил, ама то предполагам щото съм завършил на село, в Свищовската академия. Само дотам ми стигна акълат. От другите,  писали в темата, само Ели е учила ядрена физика като мен, предполагам. Макар че аз съм учил малко повече, щото в Русия физиката беше три семестъра, а в България - два. Именно затова, щот съм прост и невежа, нещо не споделям много приказките на журналята с лека ръка.

niki67

 • потребител
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #105 -: 28 Март 2011, 20:25 »
Я глей ти кво пишат хората
Китайские СМИ: Землетрясение в Японии - результат сверхсекретного ядерного испытания

ЯПОНИЯ, 25 марта. Китайские информационные интернет-ресурсы выдвинули свою версию катастрофы в Японии. Ссылаясь на анонимные источники, они утверждают, что землетрясение было вызвано неудачно проведенным тайным подземным ядерным испытанием японцев. А авария на АЭС "Фукусима-1" инсценирована для того, чтобы скрыть истинные причины распространения радиации, на самом деле вызванной ядерным взрывом на отдаленном полигоне глубоко под океанским дном.     

Статья, которую перепостили многие китайские сайты, в частности опубликована на портале Сhina Value. В ней приводится мнение неназванных экспертов, которые считают, что в Японии произошла не природная, а техногенная катастрофа. 

Во-первых, китайские аналитики обращают внимание на недавний намек губернатора Токио Синтаро Исихара о возможности применения ядерного оружия против Китая. Угрозы Исихары, отмечают аналитики, выглядят странно, учитывая, что Страна восходящего солнца всегда заявляла, что не собирается владеть ядерными боеголовками (напомним, Япония не входит в так называемый "Ядерный клуб").

Вскоре после слов губернатора, 9 марта в Тихом океане у северо-восточного побережья основного японского острова Хонсю был зафиксирован подземный толчок магнитудой 7,4 (основной удар пришелся на
префектуру Мияги, которая два дня спустя больше всего пострадает от катастрофического землетрясения). Китайские эксперты утверждают, что это было вовсе не землетрясение, а испытание сверхсекретного ядерного оружия. На чем основано это предположение источники не уточнили, отметив, что в случае успеха Япония при молчаливом согласии американцев в ближайшее время провела бы еще ряд ядерных испытаний. После чего объявила бы себя страной с ядерным оружием, нацеленным против Китая.

Во-вторых, экспертов насторожила загадочная воронка, образовавшаяся в океане после землетрясения 11 марта. Фотографии огромного водоворота, способного унести в бездну даже мощные корабли, попали во все информационные агентства мира. Почему она образовалась никто точно ответить так и не смог. По мнению китайских анонимов, вероятнее всего, воронка могла возникнуть из-за проседания дна после подземного ядерного взрыва (якобы вода после неудачного испытания начала всасываться в один из подземных бункеров). 

Еще одной странностью китайские источники назвали отказ на АЭС "Фукусима-1" системы электроснабжения (в том числе от резервных дизельных электростанций), который привел к фатальным последствиям - потере охлаждения на одном из реакторов. По официальной версии, система подачи электричества вышла из строя в результате последовавшего за землетрясением цунами. Однако не верится, говорят аналитики, что такое могло произойти при столь высоком уровне развития японских технологий. Напомним, что "Фукусима-1" ("как и Фукусима-2") расположены недалеко от побережья, и наверняка при строительстве станций должна была быть создана  многократная защита от самого сильного цунами. Тем более, предусмотрены альтернативные способы подачи электроэнергии. Единственное разумное объяснение авторы статьи видят в том, что японцы намеренно допустили утечку радиации - с целью отвести внимание от секретного испытания 9 марта, которое по неизвестной причине вышло из-под контроля.

А как объяснить тот факт, что американский авианосец, находящийся в океане в 100 километрах к востоку от излучающей АЭС, получил месячную дозу облучения (Прим. автора - действительно у северо-восточного побережья острова Хонсю в то время находился авианосец ВМС США "Рональд Рейган", направлявшийся на совместные с Южной Кореей морские учения), задаются вопросом авторы альтернативной точки зрения на самое разрушительное японское землетрясение. В то время как на суше людей эвакуировали в радиусе всего лишь 20 километров от АЭС. Все встает на свои места, если предположить, что очаг основного ядерного излучения на самом деле находился гораздо восточнее "Фукусимы-1", далеко в море, считают китайские источники.

И, наконец, экспертов насторожил тот факт, что японская сторона до сих пор не сообщает, что реально происходит на АЭС. Крайне скудно японцы делятся оперативной информацией о событиях на "Фукусиме-1" не только с общественностью, но даже с международными атомными организациями - МАГАТЭ и Всемирной ядерной ассоциацией. К чему бы это?.

P.S Со статьей китайских аналитиков перекликается любопытное интервью Олжаса Сулейменова. Казахстанский поэт и общественный деятель назвал землетрясение не иначе как "последствием дел человеческих". Сулейменов, усилиями которого был закрыт Семипалатинский ядерный полигон, считает, что где-то в мире происходят сверхсекретные испытания невиданного ранее климатического, геофизического и геотектонического оружия, которое может убивать, не вызывая подозрений у противника - под маской природных катаклизмов.

http://www.rusnord.ru/2011/1/29815

OpaSna TikVa

 • потребител
 • Мои са!
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #106 -: 28 Март 2011, 21:03 »
И, Ники, по неше време в България не се учеше ядрена физика. Тук-там се споменаваше като понятие. Сега не знам как е, но едва ли се е променило нещо същствено.

niki67

 • потребител
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #107 -: 28 Март 2011, 21:22 »
Е как да не се е учело де, в инженерните специалности си влизаше в курса по физика, който се изучаваше 2 семестъра. А в Русия - 3 семестъра. Като част от учебния материал. А пък завършилите физика в СУ са го учили много подробно. Е, в икономическите вузове мноу ясно, че не се е учело, нито преди, нито сега:)

Ели

 • Global Moderator
 • потребител
 • *****
 • *Mислите... стават...неща * (´• ̮•)
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #108 -: 29 Март 2011, 00:05 »
Ники, не помня толко, но нищо не разбирам от ядрена физика и не помня да съм учила  нещо от това
помня само въпросите  на последния си изпит - голям късмет извадих  тогава :)))) Законите на  ОМ и елементарни частици :))))))
виж по охрана на труда сме учили какви са мерките при ядрена опасност - помня нещо от това :))))

niki67

 • потребител
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #109 -: 29 Март 2011, 09:01 »
Абе учихме, има го в учебника на Савелиев - Курс общей физики, в третата част май беше! Най-големия майтап беше, че нямаше учебник на български и учихме от този на Савелиев, който е на руски. Ама естествено, че не разбираме кой знай кво - физиците ги учат 5 години тея работи, не половин семестър. Но като гледаш българските и руските форуми, имаш чувството, че всички са дипломирани ядрени физици.

niki67

 • потребител
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #110 -: 29 Март 2011, 09:01 »
Нарочно ли ме дразниш?

Ами разбира се, че да.:))

OpaSna TikVa

 • потребител
 • Мои са!
Re: Колко евтино струва вече живота
« Отговор #111 -: 29 Март 2011, 09:11 »

Ами разбира се, че да.:))

Нали? И си представяш как святкат зелени искри в нежно зиния й поглед. И такива ги ръси, че се заливаш в смях:))))))))